Sociï D1 sluit ook de inhaalwedstrijd winnend af

Sociï D1 – Eerbeekse Boys D2

Wichmond, 9 maart

De wedstrijd van 12 februari was in overleg met tegenstander Eerbeekse Boys verplaatst naar donderdag avond 9 maart om 19 uur. Gezien de regen van de dag er voor, was er een terechte twijfel of de wedstrijd wel doorgang kon hebben. Maar vandaag was het grootste gedeelte van de dag droog en scheen de zon zelfs de gehele middag. Met zo’n 14 graden op de thermometer leek het bijna op een prachtige lente dag. Om 15 uur werd het sein gegeven dat er gevoetbald kon worden. de spelers waren opgelucht en klaar voor bijna een midzomer avond wedstrijd. Niets was minder waar, want zo zacht als het ‘s middags nog was, zo waaide ’s avonds de wind behoorlijk door de bomen. En nee, het was geen begin december maar bijna half maart. Het veld was zacht, dus zwaar en het was koud. Met name door die enorme wind, maar deze waaide dwars over het veld en dus niet echt een voordeel voor de spelers op het veld. We waren compleet, zowel als spelers, maar ook als Technische Staf en dat is voor ons best wel uniek! Om 19 uur waren de ploegen klaar om te beginnen. Afgelopen dinsdag was er een ontspannende training geweest, omdat er in drie dagen tijd twee wedstrijden op het programma staan. Sociï was er klaar voor.

De wedstrijd begon goed en Sociï zette direct druk op de helft van de tegenstander. In de derde minuut was er een vrije trap van een meter of 20. Een uitgelezen mogelijkheid voor onze laatste man Stefan die ook naar voren kwam. Zijn schot ging maar net over. De toon was gezet en drie minuten later was er een mooie steek bal van Niek door de verdediging heen die door Philip langs de uitkomende keepster werd gespeeld. De bal werd nog wel uit het doel gewerkt maar had de lijn al gepasseerd. De doellijn technologie was er niet, maar de grensrechter was resoluut. 1-0. Twee minuten later was er een prima pass van Chiem op dezelfde Philip die dit keer net naast schoot. In de 12de minuut was het wel raak. De druk was er in de zestien van Eerbeekse Boys, waar de bal door Chiem uit de zestien werd gehaald. Zijn terug gelegde bal werd keurig door Niek onderin de hoek binnengeschoten. 2-0. Sociï behield het overwicht en in de 19de minuut was er een schot vanaf de zestien van Niek die hoog over de keeper binnen viel, 3-0. Niets aan de hand zou je zeggen. Toch was het twee minuten later toch weer spannend. Een overtreding in onze zestien zorgde voor een terechte penalty. De speler van Eerbeek benutte deze mogelijkheid niet, want hij schoot de bal hoog over het doel van Dion. In de 28ste minuut was het toch weer Sociï. Een prima voorzet vanaf de rechterkant van Jonas werd door de inkomende Yanick keurig binnengeschoten. 4-0. Dit was tevens de ruststand. De spelers haasten zich na de kleedkamer om weer even op te warmen.

In de rust werd er aan de spelers duidelijk gemaakt om gewoon lekker te blijven voetballen. het was 4-0 en niets aan de hand, maar het veld werd heel klein gehouden. Er waren momenten dat er 20 spelers op een oppervlakte van 20 bij 20 liepen en dan is het lastig voetballen. het veld moest met name voorin breed gehouden worden en ook moest er de makkelijke oplossing worden gezocht. We gingen geregeld de drukte weer in en kwamen zo niet aan het voetballen. Socii wilde de score uitbreiden.

Sociï begon onrustig en Eerbeek ging de duels goed aan. Toch kwam Sociï in de 35ste minuut op 5-0. Een diepe bal van Niek op Philip, die vervolgens Maurick een vrije doortocht gaf, betekende de 5-0. Vier minuten later was er wederom een diepe bal van Niek, deze keer op Maurick. Maurick behield het overzicht en legde de bal breed op Rens die bij de eerste paal de bal binnenschoot. 6-0. Het leek er op of Sociï het daarna wel geloofde, want het spel werd er niet beter op. De achterhoede met Woud, Kas, Duco en Mika moesten aan de bak om Eerbeek uit de zestien te houden. Ook Jorn en Yornick moesten verdedigend hun steentje bij dragen. Het lukt gelukkig wel om de nul achterin vast te houden. Gezien de voorsprong en het feit dat er overmorgen weer een wedstrijd was, wisselde de Technische Staf flink door. In de zestien van ons was er wederom een moment wat wellicht een penalty zou kunnen zijn, maar de scheidsrechter hield het fluitje in de hand. Uit de daarop volgende counter, werd Yanick diep aangespeeld door Rens. Yanick verlengde de bal op Philip die zijn tweede en onze 7de op het scorebord zette. 7-0.  De tijd zat er op. Toch was het slot ook voor Sociï, in blessure tijd stuurde Stefan, Chiem nog een keer diep. Ook Chiem kwam op het doelpunten lijstje en zette de eindstand van 8-0 op het bord.

Ook de tweede wedstrijd in de derde klasse werd winnend afgesloten. Het veldspel was niet altijd even goed, maar 8-0 is een duidelijke overwinning. Over twee dagen spelen wij de thuiswedstrijd tegen Eefde en hopen wij weer de drie punten in Wichmond te houden.