Sociï D1 pakt zes punten in drie dagen tijd

Sociï D1 – Spcl. Eefde D2

Wichmond, 11 maart

Na de wedstrijd van donderdag mocht Sociï D1 vandaag al weer aantreden tegen Spcl. Eefde. Hadden wij voor de winterstop de D3 in onze klasse, vandaag mochten wij het opnemen tegen de D2. Helaas zonder Philip maar wel met 14 fitte spelers. Althans fit, zowel Duco als Stefan hadden nog een beetje last van pijntjes, maar konden wel gewoon beginnen. Het weer was beter dan afgelopen donderdag. Nu stond er een lekker zonnetje en ook vandaag was veld twee de plek waar het moest gaan gebeuren. De Technische Staf liet voor de wedstrijd nog wat situaties op het bord zien en gaf aan dat het mooi was dat men na de wedstrijd van donderdag, wat een prima resultaat was, er vandaag weer getoond kon worden wat deze ploeg daadwerkelijk in zijn mars heeft. Want voetballen kunnen wij, alleen komt het er af en toe niet helemaal uit. De mannen waren gebrand op het tonen van hun capaciteiten. Een minuut eerder als gepland begon de wedstrijd.

Sociï liet meteen zien dat men begrepen had wat er van hun verwacht werd. De bal werd lekker rondgespeeld en in de derde minuut was er al een goeie kans op een voorsprong. Stefan stuurde Chiem diep weg en zijn voorzet op Rens was prima. Helaas werd de inzet van Rens op de doellijn gekeerd en de bal werd uitverdedigd door Eefde. Niet goed, want de bal kwam voor de voeten van Niek die helaas net geen hard schot kon geven, waardoor deze inzet tot corner werd verwerkt. De corner van Maurick kwam bij Chiem, die de bal terug legde op Niek en die met een geplaatst schot alsnog de 1-0 liet aantekenen in de vierde minuut. Vier minuten later een goeie actie op de achterlijn van Chiem die de bal wederom prima terug legde op de inkomende Niek, die helaas net niet uit kwam met zijn passen en de bal over schoot. Een minuut later een cornerbal van Jonas die door Chiem werd ingekopt, maar net daar waar de keeper al stond. Maar niet getreurd, de Technische staf had gezegd dat Chiem er vandaag twee ging maken dus het zou vast goed komen. In de 12de minuut was het dan toch raak. Het spel wat wij zo goed kunnen spelen werd weer even in uitvoering gebracht. Niek speelde in op Rens, Rens speelde in op Chiem en zijn schot viel hard binnen. 2-0. Niets aan hand en een mooie voorsprong met goed voetbal. in de 15de minuut toch gevaar voor onze goal. Een voorzet van Eefde kwam bij een opkomende speler die volledig vrij door kon. Dion kwam uit, gooide zich er voor en bracht geweldig redding. Sociï was gewaarschuwd. Een minuut later lag de bal er namelijk wel in. Een diepe bal van Eefde betekende een vrije doortocht en ditmaal was Dion kansloos. 2-1. Helaas was dit de aanleiding voor een mindere fase van Sociï. Het goeie spel van de eerste 15 minuten was volledig weg. Duels werden nauwelijks gewonnen en het inspelen was te zacht. Duco kon helaas niet meer verder en werd vervangen door Kas. Sociï bleef wel vechten voor de bal en in de 18de minuut een voorzet van Maurick die net door Chiem niet kon worden binnen getikt. In de 23ste minuut een prachtig schot van Jonas die hard op de lat kwam. Vlak voor rust moest Dion nogmaals zijn hele lijf in de strijd gooien om de 2-2 van het bord te houden. De verdediging met Stefan, Woud, Mika en Yornick hadden een speler over het hoofd gezien, maar gelukkig lette Dion wel op en konden wij met een 2-1 voorsprong gaan rusten.

De rust werd gebruikt om onze mannen weer terug te krijgen naar het spel van de eerste 15 minuten, want dat was goed. Dat spel moest ook wel weer opgepakt gaan worden, anders zou het nog een moeilijke ochtend worden. En zoals bekend, zouden wij die goal toch wel maken, want Chiem had er pas 1 gemaakt. Het was wel zaak dat de goal snel gemaakt zou worden om Eefde niet de kans te geven terug te komen in de wedstrijd.

Sociï had het begrepen, want vanaf de aftrap ging de bal via Rens diep op Chiem. Chiem had een prima voorzet waarbij de lange keeper het duel aanging met de koppende Niek. De keeper kon de bal niet vasthouden, waardoor Maurick deze op kon pakken en de bal tegen de touwen joeg. 3-1. In de 8ste minuut was het Jorn die zijn duel won en waardoor Maurick aan de linkerkant weg kon. Ook hij wist zijn duel te winnen en speelde de bal in op Chiem. Zijn inzet kon gekeerd worden, maar de bal kwam nog geen 5 seconden later weer voor zijn voeten en dat betekende de 4-1 en zijn afgesproken tweede doelpunt. Vader Ernst gaf direct aan dat zijn zoon nu niet meer mocht scoren, tuurlijk mocht dat wel!! In de 14de minuut een corner van Maurick die door Niek breed werd gelegd op Rens, die vanuit de draai de bal hard tegen de touwen schoot. 5-1. En dan zie je toch weer dat Sociï in staat is om binnen een kwartier de wedstrijd naar haar hand te zetten. In de 21ste minuut was het Niek die Chiem wederom diep stuurde. Zijn voorzet werd door Yanick laten lopen, waardoor Jonas de bal binnen kon schieten. 6-1. In de 26ste minuut was het Chiem die weer goed aan de rechterkant op kwam en de zestien in ging. Helaas werd Chiem onreglementair tegen het gras gewerkt en was er maar één straf een penalty. Deze werd keurig door Niek verzilverd en was de 7-1 voorsprong. Helaas was deze keer het slot akkoord voor de tegenstander. Een vrije trap vanaf een meter of 20, werd ineens op het goal geschoten. Dion stond iets te ver voor zijn goal en dit betekende een 7-2 eindstand.

Al met al een prima resultaat. Het eerste kwartier was prima waarna Sociï iets wegzakte en een tegentreffer moest incasseren. Na de rust werd er binnen een kwartier orde op zaken gesteld en werden er in drie dagen tijd, zes punten bijgeschreven. Volgende week gaan we uit naar een oude bekende, Warnsveldse Boys. Kijken of we hier wederom een goeie wedstrijd kunnen neerzetten.