Sociï D1 haalt in de slotfase de overwinning binnen

Warnsveldse Boys D3 – S.V. Sociï D1

Warnsveld , 18 maart

De uitwedstrijd tegen Warnsveldse Boys was geen onbekende. Of was het dat toch wel? De eerste wedstrijd voor de winterstop speelden wij in de vierde klasse tegen Warnsveldse Boys D3. Wij wonnen deze wedstrijd toen met 0-8. Toch werden wij verrast door dit Warnsveld, omdat ze na onze wedstrijd tot de voorlaatste wedstrijd alles wonnen. Ze werden dan ook de terechte nummer 2 in onze klasse. Was dit dan hetzelfde team, de oude bekende? Geen idee, maar zoals voor de wedstrijd al werd gemeld, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. En die toekomst was vandaag. Warnsveld had tot nu toe twee wedstrijden gespeeld en één keer gewonnen en één keer verloren. Het weer was een beetje regenachtig en wij mochten vandaag weer laten zien hoe wij op kunstgras uit de voeten kunnen. De mannen leken er klaar voor. Al waren er voor de wedstrijd wel wat pijntjes. Stefan had last van zijn rug en Jorn van zijn lies. Ook Duco was nog steeds niet helemaal fit en het was aan hem om te kijken hoe lang hij het vol kon houden.

Sociï trapte af en wilde direct de helft van Warnsveld in beslag gaan nemen. In de 6de minuut was er een prima uitbraak aan de rechterkant door Chiem. Zijn snelheid in de richting van de achterlijn was goed. Zijn voorzet bij de eerste paal was prima, alleen kreeg Rens de bal helaas niet tussen de palen. Sociï kreeg niet echt het overwicht. Dat had te maken met het feit dat wij geen duels wonnen en mee gingen in het spel van Warnsveld. Er werd heel weinig over de grond gevoetbald en het waren veel hoge ballen. Als wij dan een keer een bal vrij speelden dan kozen wij daarna voor de moeilijke oplossing en waren wij de bal weer snel kwijt. In de 17de minuut was er een kans voor Warnsveld. Hun spits werd diep gestuurd en gelukkig kon de uitkomende Dion de bal met zijn benen tegenhouden. De daarop volgende aanval werd er een vrije trap gegeven aan Warnsveld op een meter of 17 van de goal. De poging belande in de muur, maar in tweede instantie werd deze strak onder in de hoek buiten de reikwijdte van Dion binnen geschoten. 1-0. De Technische Staf moest daarop Duco wisselen die toch te veel last bleef houden van zijn blessure. Kas kwam er bij en Woud nam de positie van Duco in. Ook Philip werd er in gezet en hij verving Jonas. In de 23ste minuut was daar een prima actie van Chiem die net op het laatst van achteren werd aangetikt en daarom niet kon scoren. Het was een overtreding, maar niet zo beoordeelt door de scheidsrechter. Helaas moest ook Stefan het veld ruimen, omdat ook hij niet verder kon. De Technische Staf moest wat omzettingen doen en haalde Rens terug naar de voorstopper positie, omdat hij dat gewoon kan. Woud werd de nieuwe laatste man en Jorn werd er op het middenveld bij gezet waardoor Philip doorschoof naar de spits. Het was even puzzelen, maar het stond weer. Sociï kon ook in de laatste vijf minuten geen vuist maken en gelukkig voor Sociï bleef het 1-0 tot aan de rust.

Normaal wordt de rust gebruikt om nog even wat puntjes op de i te zetten, alleen waren het deze keer wel heel veel punten. Het liep niet en het was maar 1-0. Het was dan ook muisstil in de kleedkamer. En toen Harrit met drinken binnen kwam, vroeg hij als grap of er soms iemand overleden was!! Sociï had de eerste helft heel ver onder niveau gespeeld en dat moest echt beter in de tweede helft. De mannen wilden zo snel mogelijk weer naar buiten. Er waren nog 30 minuten de tijd om deze achterstand om te buigen na hopelijk een voorsprong en dus een overwinning. Alle respect, als wij gewoon ons spelletje speelden en de bal rond lieten gaan, dan zou dat zeker moeten lukken. Het zou heel zuur zijn als er vandaag punten verloren werden. De tweede helft zou uit moeten wijzen wat het effect van de rust zou zijn geweest.

Sociï begon toch weer onrustig. En had duidelijk nog steeds moeite om in het spel te komen. In de 8ste minuut was het dan toch raak. Niek had de bal op het middenveld, behield de rust en besloot om maar eens te schieten. Zijn schot van een meter of twintig sloeg in als een bom en was werkelijk een bevrijding voor iedereen. 1-1. Zaak om nu door te gaan en op zoek te gaan naar goal nummer 2. Het middenveld met onder andere Yanick en Yornick moesten veel werk verrichten om Warnsveld van de goal te houden. In de 10de minuut was er een diepe bal over de rechterkant van Warnsveld. Dion kwam uit, riep los, strekte zich en kon de bal niet vastpakken. Mika kon niet meer in de achtervolging en de speler van Warnsveld kon vanaf rechts vrij inschieten. Gelukkig waren Woud en Rens meegelopen in de richting van het doel en zo kon Rens de ingeschoten bal van de doellijn halen. Het was wel het moment dat Sociï wakker maakte. In de daarop volgende aanval ging een schot van Maurick net naast. Een minuut later was er een schot van Niek dat ook net naast het doel belande. In de 17de minuut een corner van Maurick die door Chiem werd ingekopt maar de keeper stond op de goede plek. Dan is het toch oppassen. Want als jezelf niet scoort, kan hij zo maar aan de andere kant binnen vallen. In de 21ste minuut toch weer een counter van Warnsveld, waar Dion wederom een prima inzet nodig had om zijn doel schoon te houden. Sociï leek er klaar mee en richte zich nu echt op. Maurick ging er in de 24ste minuut aan de linkerkant vandoor. Zijn voorzet was niet goed en werd tegengehouden. Maurick kreeg de bal weer terug voor zijn linker been en haalde maar eens uit. Zijn schot ging via de handen van de keeper het doel in. 1-2. De spelers waren enorm blij en niet alleen de spelers. Ook het publiek dat gelukkig overdekt stond na de enorme regenbui die kort ervoor plaats vond. Blij was de Technische Staf zeker en ook grensrechter Ernst, die drijfnat was, werd weer een beetje warm van deze voorsprong. Warnsveld mocht aftrappen, speelde de bal terug en vervolgens breed, maar te hard. Sociï pakte de bal snel op en Maurick goodie snel in op Niek. Niek draaide zich om, en gaf een diepe bal over de verdediging in de richting van de reeds vertrokken Chiem. Chiem zette de turbo aan om vervolgens 1 op 1 de keeper kansloos te laten. 1-3. Twee goals binnen een minuut was toch de genade klap voor Warnsveld, Maar Sociï wilde verder. Een minuut voor tijd speelde Rens een diepe bal op Chiem. Chiem ging er vandoor, speelde breed op de inkomende Philip en de 1-4 was een feit. Ook het slot was voor Sociï. In de laatste minuut kreeg Niek wederom de bal op het middenveld en besloot nogmaals te schieten. Deze keer was de bal wel hard maar niet onhoudbaar. De keeper stond iets te ver voor zijn goal en kreeg zijn handen er niet helemaal achter. De bal ging omhoog om vervolgens achter hem binnen te vallen. 1-5.

De eerste helft keken wij tegen een 1-0 achterstand aan en haalden wij bij lange na ons niveau niet. De spreekwoordelijke donderspeech in de rust moest in de tweede helft voor een ommekeer gaan zorgen. Gelukkig kwam deze vrij snel en konden wij aan het einde van de wedstrijd alsnog de overwinning vrijstellen. Al met al een prima comeback na een uitzichtloze eerste helft. Hopelijk gaan wij volgende week thuis tegen DZC, vanaf het begin, het spel laten zien wat wij zo goed kunnen spelen.