Sociï D1 met overmacht langs Keijenburgse Boys

Keijenburgse-Boys D1 – Sociï D1

Keijenburg, 1 april

Vandaag stond er een echte klassieker op het programma. De nummer 1 tegen de nummer twee en volgens mij is er morgen ook zo’n wedstrijd! Ook al is het vandaag 1 april het was absoluut geen grap. De wedstrijd kon ook als Derby worden neergezet. Keijenburg tegen Wichmond. Oftewel, Keijenburgse Boys tegen Sociï. Het was ook niet de eerste keer dat wij elkaar tegen kwamen. Ook in de zaalcompetitie werd er al tegen elkaar gespeeld. De stand leerde ons dat Keijenburg vier wedstrijd had gespeeld en er ook vier gewonnen had. Wij hadden er tot nu toe vijf gespeeld en deze vijf ook in overwinningen weten om te zetten. Keijenburg had tot nu toe iets meer gescoord dan ons in vier wedstrijden en dus waren wij gewaarschuwd. Om 10 uur werd er verzameld en de Technische Staf nam de mannen even mee de bestuurskamer in. Ook vandaag was er één ding duidelijk, wij moesten het met het gehele team doen. Dat hadden wij afgelopen week met de training al laten zien, dat wij heel goed als team konden samenwerken. Ondanks de blessure van Jorn, die er gewoon bij was, zouden wij met de overige 14 onze huid zo duur mogelijk gaan verkopen. Een overwinning of een gelijkspel mocht allemaal. Het enige wat wij niet wilden was verliezen. Sociï was er klaar voor.

In Keijenburg begon het zonnetje te schijnen. Harrit was ook op tijd voor de wedstrijd en Ernst volgde de wedstrijd per app! Patrick (de vader van Jonas en Mika 🙂 ) was bereidt gevonden om vandaag als grensrechter te fungeren. Een minuut eerder dan gepland begon de wedstrijd. Sociï zette gelijk druk en liet merken dat men vandaag voor drie punten ging. In de vierde minuut de gelegenheid om op voorsprong te komen. Rens speelde diep op Maurick aan de linkerkant. Deze had een perfecte pass voor de goal waar Chiem kwam inlopen en bijna iedereen stond al met de armen in de lucht, maar helaas ging de bal naast. De Technische Staf was duidelijk, deze bal was gewoon te makkelijk voor Chiem. En wij hadden gelijk. Een minuut later was het een prima steekpass van Niek door het midden. Chiem nam de bal op de zestien aan en schoot de bal snoeihard tegen de touwen. 0-1. En dat is toch een lekker begin van de wedstrijd. In de 10de minuut was het Jonas die zijn duel op inzet won, hij speelde Chiem in die vervolgens Maurick bediende en zijn schot ging net over. In de 13de minuut was het dan toch Keijenburg die met hun snelle rechtsbuiten, die overigens prima werd bestreden door Mika, voor gevaar zorgde. Zijn voorzet werd door Stefan weggewerkt, maar toch weer door Keijenburg onderschept. Het schot dat volgde ging net over. Een cornerbal van Keijenburg kort daarna, werd afgefloten, omdat men keeper Dion tegen de grond liep. Hij had hier even last van, maar kon gewoon verder. In de 20ste minuut wederom een prima bal van Niek op Chiem die de zestien in ging en messcherp door de verdediger van Keijenburg tegen de grond werd gewerkt. Een 100 procent strafschop. Daarvoor melde zich Niek. Hij benutte de penalty feilloos en na 20 minuten stond de score op 0-2. Sociï ging door. In de 25ste minuut was het Philip die slalomde door de verdediging en zijn schot werd gepareerd door de keeper, maar de bal was los. Chiem ging er achter aan en zijn inzet werd wederom door de keeper tegen gehouden en tot corner verwerkt. De hoekschop werd genomen door Jonas en we weten dat Chiem best gevaarlijk kan zijn met zijn hoofd bij dit soort standaard situaties. De voorzet kwam en daar waar de boomlange keeper dacht de bal keurig uit de lucht te kunnen plukken, had hij Chiem over het hoofd gezien.
Chiem kwam in gelopen, torende boven alles en iedereen uit en voordat de keeper de bal kon pakken, kopte Chiem de bal binnenkant paal binnen. 0-3. Een schitterende actie van Chiem. In de 30ste minuut was het Philip die ook een actie maakte in de zestien en ook op een onreglementaire wijze gestopt werd, maar hier geen penalty voor kreeg. Sociï hield deze stand vast tot aan de rust.

De rust werd gebruikt om de mannen tot iets meer rust op het middenveld te manen. Daar hadden we niet echt grip, terwijl Keijenburg op het middenveld en in de voorhoede het sterkst was. Als we daar meer grip konden krijgen en onze spitsen diep gingen bereiken dan was er niets aan de hand. Zaak was wel om de nul achterin vast te houden en voorin de score uit te gaan breiden. Sociï wilde het veld weer op.

Op de app ging vervolgens 3-0 rond en werden sommigen op afstand niet echt vrolijk. Men gokte op een 1 april grap!! Sociï ging verder waar het gebleven was. In de vijfde minuut een diepe bal van Niek op Chiem die helaas al struikelend in duel met de keeper de bal naast het goal tikte. In de 8ste minuut was het de keeper van Keijenburg die zijn linksback inspeelde. Chiem geloofde niet dat deze speler kon gaan opbouwen en zette de druk er volledig op. Hij veroverde de bal, speelde de uitkomende keeper uit en schoot de 0-4 binnen. De Technische Staf vond het tijd om Yornick, Kas en Duco in te zetten. Yanick, Philip en Jonas die een prima partij hadden gespeeld, konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Hun vervangers gingen moeiteloos mee in het goede spel van het team. In de 18de minuut was er een diepe bal in de richting van het doel van Keijenburg. De laatste man moest er achter aan om de bal in de richting van zijn keeper te kunnen spelen. Niek dacht hier anders over. Hij kwam in volle sprint achter de laatste man aan. Hij liep hem er vervolgens uit, nam de bal mee om deze met een lage schuiver binnen te schieten. 0-5. Een minuut later was het weer raak. De keeper van Keijenburg schoot de bal uit. Stefan kwam voor zijn man en kopte de bal op Niek. Niek speelde diep op Maurick die op snelheid de zestien in ging en keurig beheerst de bal binnen schoot. 0-6. In de 25ste minuut een snelle ingooi van Rens op Niek. Niek kon op de achterlijn richting het doel. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de inkomende Chiem. Ook deze bal was gewoon te makkelijk voor Chiem. Hij knalde de bal helaas op de paal. Met zo’n stand kan er toch op het gebied van de concentratie iets minder opgelet worden en daar profiteerde Keijenburg in de laatste drie minuten van. Keijenburg wist nog twee keer te scoren. Bij de laatste goal raakte Dion helaas geblesseerd en moest er af. Alleskunner Woud nam zijn taak nog even over, maar hoefde niet meer in actie te komen. De 2-6 eindstand was een feit en het publiek werd bedankt voor hun support.

Al met al een prima wedstrijd van Sociï. Waarbij het mooi is om te zien dat de mannen prima te motiveren zijn bij zo’n klassieker. Volgende week staat er weer een derby op het programma en ontvangen wij thuis Basteom.