Sociï D1 wint de derby tegen Basteom zeer overtuigend

Sociï D1 – SV Basteom D1

Wichmond, 8 april

Vandaag stond de derby tegen onze buurman uit Steenderen op het programma. Basteom, de club die een samenvoeging is van Baakse Boys en Steenderen. SV Basteom om precies te zijn. Wij kwamen natuurlijk weer een aantal oude bekenden tegen. Zowel in de ploeg bij Basteom als in de Technische Staf. Aangezien Socii en Baakse Boys een aantal jaren met de jeugd een samenwerking hadden, is het mooi om te zien dat je elkaar toch weer op of rond het veld tegen komt. Voor Sociï was het vandaag zaak om de drie punten in Wichmond te houden. Het zou natuurlijk mooi zijn als het niveau van afgelopen week gehaald zou worden. Helaas moesten wij het vandaag zonder de afwezige Philip en de geblesseerde Jorn doen. Ook Yornick was geblesseerd, maar was wel aanwezig. Met hem werd de afspraak gemaakt dat als het niet nodig zou zijn, er geen risico genomen zou worden. Met twaalf fitte spelers moest de klus geklaard gaan worden. De trainingen van afgelopen week waren moeizaam, mede door het schoolvoetbal toernooi. Toch werden daar goeie resultaten behaald. Dus was het aan onze jongens om te laten zien dat er toch een goeie prestatie neergezet kon gaan worden.

Sociï begon voortvarend. De druk lag direct op de helft van Basteom en Sociï ging op zoek naar de openingstreffer. In de 5de minuut was er een snelle ingooi van Woud. Hij gooide de bal keurig langs de lijn, waar Chiem kon vertrekken. Chiem was alles en iedereen te snel af en had ook nog oog voor de mensen voor de goal. Chiem gaf een prima breedte pass op de inkomende Maurick. Maurick nam de bal keurig aan, legde de bal op zijn linker en schoot de bal onhoudbaar binnen. 1-0. Nog geen twee minuten later was het wederom raak. Hetzelfde drietal zorgde voor de 2-0 op exact dezelfde wijze. Woud speelde in op Chiem, Chiem speelde breed op Maurick en wederom was het raak. 2-0. In de dertiende minuut was het Stefan die diep speelde op Jonas. Jonas legde de bal klaar voor Chiem en zijn schot ging maar net over. Drie minuten later was er een uittrap van de keeper van Basteom. Niek kon deze bal oppakken en direct doorspelen op de vertrekkende Chiem. Zijn schot ging net voor langs. Er kwamen wel meer kansen voor Sociï alleen troffen deze nog geen doel. Aan de andere kant stond de verdediging goed en hoefde Dion nog niet in actie te komen. In de 23ste minuut dan toch de 3-0. Duco speelde in op Niek en hij besloot maar eens te gaan schieten. Het schot was niet hard en was waarschijnlijk een makkelijke prooi voor de keeper geweest. Echter werd het schot van Niek onderweg door een verdediger van richting veranderd en viel alsnog binnenkant paal binnen. 3-0. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te zijn.

In de rust werden de mannen er op gewezen dat het nog maar 3-0 was en dat de score een stuk hoger had kunnen zijn. Met name omdat wij geregeld in het spel van Basteom mee gingen in plaats van ons eigen spel te gaan spelen. Verder lag er aan de rechterkant bijzonder veel ruimte en daar moesten wij meer gebruik van gaan maken in de tweede helft. Het was zaak om niets weg te geven en direct vanaf de aftrap te proberen de score uit te gaan breiden. Sociï was er klaar voor.

Sociï begon direct weer met druk zetten op de helft van de tegenstander. In de derde minuut was het Niek die Jonas de bal inspeelde. Jonas besloot direct te schieten en zijn schot viel hoog en onhoudbaar binnen. 4-0.
Drie minuten later was het weer raak. Chiem ging op rechts diep en speelde een prima bal voor de goal. Maurick wilde afronden, maar miste de bal, of was het nu een keurige overstap!! De inkomende Yanick knalde de bal vervolgens hard met links tegen de touwen. 5-0. Een minuut later had de deur definitief dicht gegooid kunnen worden. Chiem speelde diep op Niek die alleen door kon op de keeper. Zijn schot werd echter gekeerd door de keeper. In de 14de minuut kwam dan toch de 6-0 op het bord. Niek maakte zijn actie en zijn schot viel onderin de hoek binnen. Drie minuten later was het wederom Niek, die net iets eerder bij de bal was dan de uitkomende keeper. Hij lifte de bal over de keeper heen en moest vervolgens zij aan zij met de verdediger door richting het doel om zeker te zijn dat de bal over de lijn rolde. Dat was een feit en de 7-0 ook. Basteom was niet bij machte om hier iets aan te veranderen. De verdediging met Woud, Stefan, Kas en Mika, stonden hun mannetje. Het slotakkoord was ook voor Sociï. Voorstopper Rens had intussen de spitspositie overgenomen. In de 58ste minuut was het Chiem die er aan de rechterkant van door was. Zijn breedte pass werd door Yanick ingeschoten maar door de verdediger van Basteom geblokt. De bal bleef liggen en was een uitgelezen mogelijkheid voor de inkomende Rens die zijn doelpuntje mee pakte en de 8-0 op het bord zette. Dit was tevens de eindstand.

Een prima overwinning waarbij Sociï de eerste helft een grotere score had moeten hebben, maar dit in de tweede helft ruimschoots goed maakte. Aankomende zaterdag spelen wij thuis tegen Schalkhaar die ook tot nu toe alle wedstrijden nog winnend heeft afgesloten.