Sociï D1 pakt de titel in de derde klasse na winst op buurman Vorden

Sociï D1 – Vorden D2

Wichmond, 6 mei

Vandaag stond de wedstrijd van het seizoen op het programma en het was ook nog eens een derby. Sociï D1 kon vandaag ten koste van buurman Vorden het kampioenschap van de derde klasse binnen gaan halen. Het team was compleet alleen Duco was niet fit. Maar wat er ook zou gebeuren, hij ging zeker zijn speelminuten maken. Vorige week haalde het team een zwaarbevochten overwinning in Dieren en men kon er vandaag voor zorgen, om van de twee finales die er nog waren één finale te maken. Dan moest er wel gewonnen worden van Vorden. Sociï was dan nog wel in punten te achterhalen, maar het doelsaldo was uitstekend. De Technische Staf begon de bespreking met één woord: “trots”’. De Technische Staf was trots op deze groep. Kampioen geworden in de vierde klasse, beide teams kampioen geworden in de zaalcompetitie en vandaag kon met het kampioenschap van de derde klasse binnen halen. Dus trots waren ze al, alleen vandaag kon het “super trots” worden. De doelstelling voor aanvang van deze competitie was bij de eerste zes. Na de wedstrijd tegen Keijenburg werd deze bijgesteld naar de eerste drie. Vandaag werd de doelstelling, volgens afspraak, nogmaals bijgesteld. Het doel was het kampioenschap in de derde klasse. Onze mannen waren er klaar voor.

Sociï en Vorden gingen in goed overleg samen het veld op. Top dat Vorden hier aan mee wilde werken. Onder applaus, met een opkomst nummer en vuurwerk ging men naar de middenstip. Daar ging men officieel het publiek begroeten en daarna werden de handen geschud. Een mooi gezicht. Het kon beginnen. Sociï begon goed en Stefan speelde diep op Philip. Chiem liep met hem mee en in plaats dat Philip alleen door ging speelde hij de bal vooruit naar Chiem en die stond buitenspel. Jammer want het was een vrije doortocht. In de derde minuut speelde Rens de bal diep in de richting van Niek. Rens zei al sorry, omdat de bal te hard was. De uitkomende keeper had de bal niet vast en deze kwam alsnog heel onverwachts bij Niek voor zijn voeten. Zijn schot ging via de paal naast. Een minuut later kwam er dan toch de voorsprong op het elektronische scorebord. Philip gaf een steekbal op Maurick die door kon. Maurick omspeelde de keeper, maar wachtte daarna nog iets te lang om de bal binnen te schieten. Gelukkig had hij die tijd en schoot hij de 1-0 binnen. In de dertiende minuut een prachtig samenspel. Niek speelde Jorn in die vervolgens een prima bal op Maurick gaf. Maurick ging er vandoor en speelde de bal breed op Chiem en dat was de 2-0. Drie minuten later een prima bal van Rens tussen de verdediging door die door Chiem op waarde werd geschat. Hij speelde de bal direct langs de uitkomende keeper. 3-0. Twee minuten later wederom een prima ingespeelde bal van Rens waardoor Niek vrij door kon. Niek omspeelde de keeper en tekende de 4-0 aan. Wat een prima start van deze wedstrijd. In de 23ste minuut toch de mooiste goal van deze dag. Sociï kreeg een cornerbal. Deze werd door Vorden weggewerkt tot buiten de zestien. Daar kwam Rens inlopen en zijn verwoestende knal sloeg onderkant lat binnen. 5-0. Vorden probeerde het wel maar liep tegen een muur aan. De verdediging onder leiding van Stefan met Rens, Woud en Mika stonden perfect. Drie minuten voor tijd was het Philip die in de drukte op het randje van de zestien meter de bal vrij kreeg voor Niek die ineens uithaalde en de 6-0 binnenschoot. Vlak daarna moest Dion toch een keer ingrijpen om Vorden van het scoren af te houden. Hij klaarde dit klusje met zijn benen. De 6-0 was tevens de ruststand.

Een geweldige uitgangspositie en niets aan de hand. Zaak was om in de tweede helft, in de richting van het publiek, lekker te blijven voetballen. Sociï wilde verder en zo snel mogelijk de wedstrijd ten einde brengen.

Het begin was een beetje onrustig en bij een scrimmage voor onze goal, dacht Woud even een kort ogenblik dat hij nog keeper was. Toch was hij dit afgelopen week, want vandaag was Dion er weer. In een korte reflex ging hij met zijn handen naar de bal en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. Dit betekende de 6-1. Sociï wilde dit natuurlijk zo snel mogelijk recht zetten. Vanaf de aftrap stuurde Niek Jonas diep die de bal keurig langs de uitkomende keeper speelde en was de stand ineens 7-1. Duco maakte zijn opwachting en kon het zeker een minuut of 15 volhouden. In de veertiende minuut was er weer een prima aanval van Sociï. Niek ontving een ingooi, speelde in op Chiem die het spel verlegde op Rens die vervolgens Maurick diep in speelde en Maurick schoot de bal keurig langs de keeper. 8-1. In de 19de minuut een diepe bal op Niek die alleen op de keeper af kon. Hij was niet zelfzuchtig en speelde vlak voor de goal de bal breed op Maurick die de 9-1 op het bord zette. De laatste tien minuten gingen in en de Technische Staf wisselde de laatste groep. Yanick schoof naar de linksback positie, Kas bleef in de verdediging met Rens en Yornick kon op zijn eigen plek, rechtshalf blijven spelen. Bij zo’n stand zie je toch dat de concentratie een beetje wegzakt. Dat resulteerde vlak voor tijd ook in een doorgang voor Vorden en men schoot de 9-2 binnen. Toch jammer want het leek er op dat het slotakkoord voor Vorden was. Niets was minder waar, want Sociï richtte zich nog een keer op. Stefan die op het middenveld was gekomen, plaatste van buiten de zestien de bal keurig binnen kant paal binnen. 10-2. En vlak daarna was het dezelfde Stefan die Chiem nog een keer diep stuurde en hij tekende voor de 11-2 eindstand. Bij het laatste fluitsignaal was het kampioenschap in de derde klasse een feit en ging het vuurwerk de lucht in.

De mannen kregen namens de ouders een medaille met snoep en de Technische Staf werd verblijd met een cadeau bon van de ijssalon. Daarvoor onze dank.

Vanuit het jeugdbestuur werden de mannen toegesproken door secretaris Anja, die vervolgens de medailles omhing. De mannen werden daarna door alles en iedereen gefeliciteerd. De Technische Staf was toen aan de beurt om een woordje te richten aan hun team. Allereerst waren er natuurlijk de complimenten voor dit geweldige seizoen. Daarna werd er aan het team een ware kampioensschaal uitgereikt als blijvende herinnering voor deze groep. De kantineploeg (Wilma, Rob en Dirk) hadden ondertussen de patat en frikandellen klaar. Er werd heerlijk gesmikkeld terwijl de ouders ondertussen de platte wagen gingen versieren. Daarna werd er een rondtocht door Wichmond gehouden met voorzitter Gert Hiddink achter het stuur. Ondertussen werd bekend dat Schalkhaar gelijk had gespeeld en dat Keijenburgse Boys had verloren en dus Sociï helemaal niet meer te achterhalen was.

Volgende week spelen wij onze laatste wedstrijd van deze competitie uit tegen Wolfersveen. Vanaf deze plaats willen wij iedereen bedanken die heeft bij gedragen aan deze prachtige ochtend en middag. Dank aan de ouders en overige familie leden die in grote aantallen deze wedstrijd hebben gekeken. De jongens vonden het wederom een geweldig mooie ervaring en daar gaat het tenslotte om.