Meiden voetbal populair in Vorden en Wichmond

In een paar jaar tijd is het aantal meiden dat is gaan voetballen landelijk sterk gegroeid. Ook in Vorden en Wichmond is er sprake van een grote stijging van het aantal meiden dat is gaan voetballen en dan met name  in meiden teams.

We zien steeds meer  vriendinnen die samen beginnen met voetballen. Ze vinden het voetbalspelletje erg leuk, maar daarnaast ook de gezelligheid van het team. Het hele seizoen wordt er 2 maal per week in Vorden en Wichmond getraind en tijdens de competitie op zaterdag een wedstrijd gespeeld.

Op dit moment heeft VV Vorden in samenwerking met SV Socii een aantal meidenteams. MO 11 ( meiden onder), MO 13, MO 15 en MO17. De MO 11 speelt met het meidenteam in een jongens competitie en dat doen ze prima, ze staan in de top 3! De andere teams spelen in een competitie tegen andere meiden teams. De MO17 zijn in het najaar kampioen geworden en zullen nu waarschijnlijk op de tweede plaats eindigen. De MO 15 zijn in het najaar tweede geworden en spelen nu, niet onverdienstelijk, in de eerste klasse. De MO 13 doet goed mee in de middenmoot van de competitie.

Met deze teams kunnen we nu voor elke leeftijd meidenvoetbal aanbieden. Daarnaast kan een speelster er ook voor kiezen om in een team met jongens te spelen. Beide is mogelijk.

Op dit moment zijn we al weer bezig met de indelingen voor het komende seizoen. We hebben nog ruimte voor een aantal nieuwe speelsters. Voor de leeftijdsgroep onder 11 bij Vorden zoeken we nog speelsters om weer een meiden team te kunnen vormen.  Daarnaast gaan we volgend seizoen starten met een MO19 team, ook daar kunnen we nog speelsters gebruiken. Ook bij de andere teams zijn nieuwe speelsters natuurlijk van harte welkom.

Als het je leuk lijkt om na de zomervakantie te gaan voetballen is dit het moment om je aan te melden voor het komende seizoen. Je mag altijd een paar maal mee trainen om te kijken of het  je leuk lijkt. In mei wordt er nog getraind door de teams. Daarna volgt de zomerstop.

Aanmelden kan via de websites van beide verenigingen.  We zien je graag terug op het veld!