Sociï E1 wint eerste competitiewedstrijd ruim

Sociï E1 – Gorssel E1

Wichmond, 23 september

Vandaag was het dan eindelijk zover. De competitie begon weer. Wat hadden onze mannen hier lang op moeten wachten. Natuurlijk hadden wij er al een behoorlijk aantal trainingen op zitten, maar wedstrijden zijn toch leuker. De voorbereiding was voor de Technische Staf wat minder. Normaal was daar namelijk het toernooi in Voorst. Een prima gelegenheid om in een paar wedstrijden te kijken wie, waar, goed uit de voeten kan. Helaas was dit toernooi er voor ons dit jaar niet. Dan maar een oefenwedstrijd, omdat we geen beker wedstrijden hadden. Als dan het weer niet meewerkt en het veld daardoor onbespeelbaar wordt, kom je dus nog niet aan het voetballen. Voor de Technische Staf het moment om in te grijpen. Afgelopen week was er geen trainen, maar werden er twee oefenwedstrijden geregeld. De weergoden waren ons goed gezind en dus konden we dinsdag oefenen tegen Warnsveldse-Boys en donderdag tegen Vorden. En daar waren onze mannen blij mee. Beide wedstrijden werden ook nog eens winnend afgesloten en dus ging het vandaag voor het eggie!
Het was Gorssel die op bezoek kwam. Het weer was goed al was het nogal behoorlijk mistig. Op een heel veld was het zicht niet echt geweldig, maar op een half veld goed te doen. Sociï was er klaar voor. We waren compleet al konden we niet beschikken over Bo. Bo kampt met een knie blessure en is waarschijnlijk tot aan de winterstop uitgeschakeld. Toch was hij er bij om zijn teamgenoten aan te moedigen en dat is natuurlijk geweldig. Precies om half tien blies de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Sociï begon goed en ging direct op jacht naar het eerste doelpunt. Dat viel ook al in de tweede minuut. Jorik speelde op Jonathan die vervolgens breed legde op de inkomende Sal en hij schoot laag en hard de bal diagonaal onhoudbaar binnen. 1-0. In de vierde minuut was het al weer raak. Sal kreeg een goeie schietkans, maar zag zijn schot gered worden door de keeper. Toch was onze spits Jonathan snel ter plekke om de bal alsnog tegen de touwen te werken. 2-0. Twee minuten later was het alweer raak. Sociï kreeg een vrije trap op een meter of 15 van de goal. De Technische Staf wees Sal aan om deze vrije trap te nemen. En hoe!! Sal legde aan en schoot de bal snoeihard en onhoudbaar de kruising in. 3-0. Dat is natuurlijk een prima start van de wedstrijd en dan is de vraag hoe het verloop verder zou zijn. Daar waar iedereen dacht dat Sociï verder zou gaan met de score uit te breiden, was de praktijk anders. Het spel werd slordiger en het goede spel van de eerste tien minuten was even niet zichtbaar. De verdediging onder leiding van Pim, met Siebren en Niek stond wel goed. Dit trio zorgde er goed voor dat keeper Thijn niet veel te doen kreeg. Het middenveld met Sietse en Timon konden nog geen vuist maken in de aanval, maar stonden verdedigend zeker wel hun mannetje. In de 18de minuut toch weer een doelpunt voor Sociï. Een voorzet voor de goal kwam op de rug van een speler van Gorssel en ging over de keeper heen. 4-0. Dit was tevens de ruststand.

De rust werd gebruikt om onze mannen aan te geven, gewoon lekker te blijven voetballen en de vorm van de eerste tien minuten weer op te pakken. De bal rond laten gaan en proberen de 5de en 6de goal te maken zodat de wedstrijd echt gespeeld zou zijn. Het was duidelijk en de tweede helft kon beginnen.

De start was wederom prima. Thijmen zette een één twee op met Sal en kwam daardoor vrij voor de goal. Thijmen schoot, in de loop, de bal in de kruising en de 5-0 was een feit. In de 8ste minuut een bal van Pim die hij inspeelde op Sal. Sal draaide zich om naar de goal en besloot maar eens te schieten. Zijn schot was strak en geplaatst onder in de hoek en was de 6-0. Onze mannen hadden in 8 minuten gedaan wat er gevraagd was. De 5de en 6de treffer te maken. Daarna leek het ook wel of de opdracht volbracht was en de wedstrijd klaar. Niets was minder waar, want er kwam een fase waarin Thijn een aantal keren zijn doel schoon moest houden. Toch was hij in de 19de minuut kansloos bij een cornerbal die bij de eerste paal prima werd ingekopt. 6-1. Het slotakkoord was toch voor Sociï. In de 21ste minuut was het Jorik die een schietkans kreeg. Zijn schot kon niet door de keeper worden vastgehouden en daar was Jonathan weer die alsnog de bal tegen de touwen schoot. 7-1. Dit was tevens de eindstand.

Een prima overwinning in de eerste wedstrijd van deze competitie. We gaan nu proberen om het goede spel, wat wij kunnen spelen, steeds langer tijdens een wedstrijd vast te houden. Volgende week uit naar HC’03 en dan gaan we kijken of we drie punten mee kunnen nemen uit Drempt.