Sociï E1 stelt in de tweede helft orde op zaken

HC’03 E1 – Sociï E1

Drempt, 30 september

Om kwart voor tien stond de tweede wedstrijd van deze competitie op het programma en wel uit tegen HC’03 in Drempt. Het weer was grijs, maar droog en met zo’n graad of 16 prima voetbal weer. Vandaag waren wij met zijn negenen. Naast Bo, die geblesseerd is, was vandaag ook Timon niet van de partij. Toch waren er nog steeds genoeg mannen over om dit klusje te klaren. De Technische Staf kon niet zo heel veel zeggen over HC’03. De ploeg had namelijk nog geen wedstrijd in deze competitie gespeeld. Wel wist men uit ervaring, dat HC’03 altijd een lastige vesting was om te nemen. De resultaten waren de laatste jaren dan ook niet heel erg rooskleurig geweest. Tijd voor de ommekeer zouden wij zeggen. De ploeg was er klaar voor.

Om exact 09.45 uur was de aftrap en Sociï zette meteen de druk naar voren. Niek stormde mee naar voren en legde de bal terug voor de goal van HC’03. Jonathan wilde schieten en de bal kwam in de kluts weer terug precies bij de inkomende Thijmen die de bal achter de keeper schoot 0-1. En dat binnen een minuut. HC’03 richtte zich op en had een aantal snelle en handige voetballers in het team. Deze kwamen er in de 5de minuut dan ook snel uit en Niek moest in een uiterste poging de bal blokken zodat Thijn niet in actie hoefde te komen. In de 10de minuut dan toch de tweede goal van Sociï. Een prima aanval waarbij Thijmen de bal inspeelde op Jonathan, die vervolgens Sal in stelling bracht en hij ronde prima af. 0-2. Vijf minuten later was er een vrije trap voor HC’03. Een lichte schouderduw was aanleiding voor deze vrije trap. De vrije trap ging hard richting de goal van Thijn, die ondanks de vele spelers voor hem toch de bal kon blokken met zijn handen. Echter kwam deze bal terug het veld in en de inkomende speler van HC’03 liep de bal de goal in. 1-2. Sociï ging weer op zoek om de twee goals verschil weer op het bord te krijgen. Daar was de voorhoede zo druk mee bezig dat de kansen die er waren niet benut werden. Dat had met name te maken dat er geen contact werd gezocht met een medespeler tijdens de aanval. Waardoor een simpel balletje breed een 100% goal had opgeleverd, maar dat werd helaas over het hoofd gezien. De prima keeper van HC’03 hield dan ook zijn goal schoon. Aan de andere kant moet gezegd worden dat de verdediging goed stond. Laatste man Pim stond samen met Siebren en Niek verdedigend goed opgesteld en kwam er een speler door dan kon Thijn zijn goal ook schoon houden. De inbreng van Jorik en Sietse had ook geen enkele invloed op het getoonde spel. De heren gingen gewoon mee in het goede spel van het team, waar alleen de uitbreiding van de score achter bleef. De rust ging dan ook met een twee één voorsprong in .

De rust werd gebruikt om onze mannen aan te geven dat er voor de goal meer gekeken moest worden naar de vrije persoon. Nu werden er een hoop kansen gemist en was het maar twee één. het was zaak om snel de derde en de vierde te maken, want mocht HC’03 tot scoren komen, dan kon het nog wel eens heel moeilijk gaan worden. Onze mannen wisten wat er van ze gevraagd werd.

De tweede helft was in alle opzichten een andere dan de eerste helft. Daar waar het de eerste helft nog een paar druppels regen waren, was het de tweede helft gestopt met zachtjes regenen. Onze mannen leken er totaal geen moeite mee te hebben.
In de vijfde minuut was het Sal die goed doorging aan de rechterkant. Zijn diagonale schot miste echter kracht, maar bleek een prima pass voor Jorik die ineens uithaalde en de bal tegen de touwen schoot. 1-3. Daarna begon Sociï weer de combinaties te zoeken en in de 11de minuut was er wederom een doelpunt. Sal die stuurde Jonathan diep en zijn één op één was deze keeper ook te veel. 1-4. De regen die nu echt meer en meer werd, zorgde er voor dat de Technische Staf langzaam maar zeker de Paraplu’s van de meegekomen supporters op zocht om daaronder de wedstrijd verder te volgen. Bedankt hiervoor. In die korte tijd, dat de goal viel, de Technische Staf de Paraplu’s op zocht, ging Sociï verder met aanvallen. Jorik was nu diegene die Jonathan wegstuurde en wederom was Jonathan de winnaar en scoorde hij binnen twee minuten, twee keer. 1-5. Een mooi moment om Jonathan te bedanken voor bewezen diensten. In de 17de minuut een aanval uit het boekje. Pim stuurde van achteren uit Sal diep. Sal behield het overzicht en legde de bal breed op Jorik die zijn tweede van de wedstrijd binnenschoot. 1-6. Had HC’03 dan geen enkele kans meer? Nee, niet echt. Iedere aanval die men wilde opzetten, werd onderbroken door de prima spelende Sietse, Siebren en Pim. Hun zorgden ervoor dat Thijn niet echt halsbrekende toeren hoefde uit te halen om zijn goal verder schoon te houden. Het slotakkoord was ook voor Socïï. Vijf minuten voor tijd was het Thijmen die vanaf rechts Jorik in het midden in speelde. Jorik draaide naar links om Sal in te spelen. Sal zag de keeper iets te ver voor zijn goal staan en lobde de bal als het ware over de keeper. Hij zat er nog iets met zijn vingers aan, maar de bal viel onder de lat binnen. 1-7. Dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Een prima resultaat uit bij HC’03. Een ploeg die zeker kwaliteit had, ook al zegt de uitslag iets anders. Tot aan de rust was het redelijk gelijk opgaand en was het afwachten wat de tweede helft zou brengen. Als de 2-2 zou vallen, zou het maar zo een moeilijke ochtend gaan worden. Sociï had echter andere plannen en stelde in de tweede helft orde op zaken en liep uit naar een prima 1-7 overwinning. Volgende week spelen wij thuis tegen FC Zutphen. Kijken of we dan de punten in Wichmond kunnen houden.