Sociï E1 wint de derby tegen Basteom in knotsgekke tweede helft

Sociï E1 – Basteom E1

Wichmond, 4 november

Eindelijk was het weer zover. Na twee competitie rondes in september, hadden wij de gehele maand oktober niet gespeeld. Het begon dan ook meteen goed. Wij hadden de derby tegen Basteom en deze ploeg stond ook nog eens boven aan. Wij konden niet beschikken over Jonathan, maar Bo was wel weer terug. Bo die tot nu toe kampte met een knieblessure, was vandaag weer wedstrijd fit. De afgelopen twee trainingen had hij al weer meegedaan en dat ging gelukkig goed. Hij kon daarom vandaag ook in de basis beginnen. De ploeg had er zin in en wist dat wij vandaag de drie punten heel graag in Wichmond wilden houden. Het weer was goed. Het veld een beetje vochtig en het zonnetje kwam er door. Om 1 minuut over half tien floot de scheidsrechter voor de aanvang van de wedstrijd.

De eerste paar minuten was het aftasten van beide kanten. Toch zocht Sociï de aanval. In de derde minuut een prima één twee tussen Sal en Bo. Sal speelde keurig af naar Bo en hij knalde de 1-0 binnen. Een mooie start voor de ploeg maar zeker voor die speler die zijn eerste wedstrijd van dit seizoen speelde. Sociï bleef de aanval zoeken maar moest ook oppassen voor de snelle uitbraken van Basteom. Toch stond de verdediging onder leiding van Pim goed. Men gaf eigenlijk niets weg. Dat was natuurlijk ook de verdienste van verdedigers Siebren en Niek. Thijn hoefde de eerste 25 minuten niet echt in actie te komen. De eerste helft werd nog mooier voor Sociï maar zeker ook voor Bo. In de 19de minuut kwam de 2-0 op het scorebord. Thijmen kreeg de kans voor de goal maar zijn inzet werd geblokt. Bo kon de afvallende bal oppakken en schoot met links onhoudbaar binnen. 2-0. Een prima voorsprong tegen de koploper al was het van beide partijen geen hoogstaand voetbal. De rust werd dan ook met deze 2-0 voorsprong bereikt.

In de rust was het aan de Technische Staf om de mannen scherp te houden. Wij waren er nog niet. En zeker niet als Basteom een aansluitingstreffer kon maken. Dat wilden wij dan ook voorkomen. Het was dan ook zaak om direct vanaf de aftrap te gaan proberen de score uit te breiden. Wij moesten daarvoor wel de makkelijke oplossing gaan zoeken en geen onnodige risico’s nemen. Sociï leek er klaar voor.

De start was geweldig. In de tweede minuut was er een uittrap van Thijn, die Sal op het middenveld controleerde. Sal draaide zich om en speelde een diepe bal op de al vertrokken Bo. Bo bleef koel en tekende voor de 3-0 en zijn derde doelpunt van de wedstrijd. In dezelfde minuut was het  wederom Sal die een prima bal op Jorik gaf en ook hij wist het doel te vinden. 4-0. Sociï had in twee minuten tijd de score verdubbelt en gaf zichzelf daarmee een prima uitgangspositie. Je zou bijna denken, wat kan ons nog gebeuren. Nou heel veel. Want wie had gedacht dat het drie minuten later al weer 4-3 stond!! Ongeveer vanaf de aftrap kwam Basteom naar voren. Een voorzet van de rechterkant, kwam op het lichaam van de inkomende spits en deze bal viel zo maar binnen. 4-1. Een minuut later werd er een diepe bal in de richting van onze goal gespeeld. Een inkomende speler van Basteom kon de bal al glijdend van richting veranderen en dat was de 4-2. Als dan een minuut later door een schot de 4-3 op het bord komt, dan wankelde Sociï enorm. Tijd voor de Technische Staf om in te grijpen en de verdediging, die voor de rust prima werk had verricht, weer even op de rit te zetten.

De mannen pakten het weer op, ook al moest Thijn nog even in actie komen om de 4-4 van het bord te houden. Dit lukte gelukkig en Sociï begon weer te voetballen. De bal ging weer rond. En er werd weer van achteren af opgebouwd. Pim speelde Sietse in en zo ging de bal weer naar voren in de richting van Jorik. Jorik legde de bal terug op Sal en deze maakte zijn actie om vervolgens de bal tegen de touwen te schieten. De ontlading was groot bij de spelers, want in de 33ste minuut was de marge weer twee. in de 39ste minuut een corner van Sal. Hij speelde de bal voor de goal en via een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Bo en deze bedacht zich geen moment. 6-3. Twee minuten later een corner van Siebren die Sal bij de eerste paal keurig inknikte. 7-3. Bo werd vlak daarna bedankt voor zijn inzet in zijn eerste competitie wedstrijd. Het leverde hem en zijn team vier goals op en dat was prachtig. In de 46ste minuut het slotakkoord van Sociï. Thijmen speelde Sal in de diepte aan en hij maakte met zijn actie de 8-3. Ook Sal mocht naar de kant komen met drie goals op zak. Timon mocht nog even zijn kwaliteiten voorin laten zien en wellicht tegen zijn vriendjes van Basteom een goal maken. Helaas lukte dat niet, maar de overwinning was een feit. Maandag op school kunnen onze jongens met opgeheven hoofd binnen lopen.

Een keurige 8-3 overwinning. Gezien de uitslag zou je denken dat het een makkelijke wedstrijd was. Dat was het zeker niet. De tweede helft had een knotsgekke start. Sociï wankelde maar viel gelukkig niet om. Daarna wist men alsnog orde op zaken te stellen en de drie punten in Wichmond te houden. Volgende week gaan we tegen Oeken/Brummen proberen om wederom de drie punten in Wichmond te houden.