Sociï E1 pakt drie punten tegen SJO Oeken/Brummen

Sociï E1 – SJO Oeken/Brummen E3

Wichmond, 11 november

Deze ochtend was het koud en nat. Het was dan wel 10 graden maar met de wind was de gevoelstemperatuur zeker de helft kouder. Zo af en toe was er ook nog een drupje regen te bespeuren. Ja de tijd van het jaar gaat er voor zorgen dat het weer er niet beter op wordt. Nu maar hopen dat de mannen, op het veld, met hun spel voor wat extra warmte zorgen. De groep was er in ieder geval groot genoeg voor. Vandaag waren wij voor het eerst dit seizoen compleet. De thuis wedstrijd tegen Oeken/Brummen kon dus met genoeg mankracht aangegaan worden. Al waren er wel wat pijntjes her en der. De Technische Staf koos vandaag voor dezelfde basis als afgelopen week tegen Basteom. De mannen waren er klaar voor.

Onze tegenstander en de scheidsrechter waren er ook klaar voor, want vijf minuten voor half tien had de wedstrijd zijn aanvang. Sociï wilde direct voorwaarts en dwong daarmee Oeken/Brummen achteruit. In de derde minuut een prima aanval over de linkerzijde. Sal ging op weg naar de achterlijn, trok de bal voor bij de eerste paal en daar was Thijmen om de bal direct tegen de touwen te schieten. 1-0. Dit was toch een mooie opsteker. Het was zaak om deze score uit te breiden. Toch lukte dat nog niet. Sociï werd toch weer slordig in het spelen van de bal en kwam telkens iets te kort om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant moest de verdediging regelmatig in de achteruit om Oeken/Brummen van het doel af te houden. Pim moest daarbij Niek en Siebren goed aansturen, maar het was zichtbaar dat Siebren moeite had, omdat hij niet helemaal fit was. Uiteindelijk kon Siebren niet verder en moest Sietse zijn plaats innemen, wat hij prima deed. Het duurde tot aan de 19de minuut alvorens Sociï de score kon vergroten. Sal stuurde Thijmen aan de rechterkant diep en hij wist al vallend de uitkomende keeper te passeren.  Dit was de tweede goal van Thijmen en ook de   2-0 voor Sociï. De Technische Staf was nog bezig met het opschrijven van de doelpuntenmaker, toen Oeken/Brummen alweer op weg was naar de aansluitingstreffer. Een bal tussen de verdediging door werd door de speler van Oeken/Brummen direct langs Thijn in het doel geschoven. Een minuut later was de marge dus weer 1. Jonathan die inmiddels in het veld gekomen was, zag drie minuten later Sal vertrekken. Jonathan speelde de bal naar Sal en Sal had een prima solo in huis om vlak voor rust de 3-1 binnen te schieten. En met deze stand is het toch wat lekkerder om de rust in te gaan.

In de rust werd de mannen verteld om wat geconcentreerder te gaan voetballen. Het was af en toe slordig. Ook was het zaak om achter goed te gaan staan. Wij moesten geregeld achter de mannen van Oeken/Brummen aan, terwijl het makkelijker voetballen is als je alles voor je hebt. Het was zaak om de tweede helft direct scherp te beginnen en Oeken/Brummen niet terug in de wedstrijd te laten komen. Het was verstandig om direct op zoek te gaan naar een volgend doelpunt. Het was duidelijk en onze mannen hadden er weer zin in.

Sociï liet zien dat men vandaag niets meer wilde weggeven en stond goed. Timon, Sietse en Jorik deden zowel in aanvallend opzicht als in verdedigend opzicht hun werk. In de 32ste minuut was er een korte corner tussen Sal en Niek. Sal speelde de bal vervolgens diep in de richting van de tweede paal en daar schoot de inkomende Jorik de bal strak tegen de touwen. 4-1.

Dit was tevens het moment voor de Technische Staf om weer wat wissels toe te passen, want echt warm was het niet aan de zijlijn. Het team stond er weer en had de voorsprong vergroot. Het was niet altijd het goeie niveau wat we kunnen spelen, maar de bal ging weer rond en er werd weer gezocht naar de vrije man. Ook in de 39ste minuut. Thijn had de bal vast en zag Sal voorin staan. Zijn uittrap ging over de verdediging heen en Sal stormde op naar het doel van Oeken/Brummen. Sal werd een beetje te ver naar de achterlijn gestuurd door de verdediging van Oeken/Brummen. Toch wist hij vanaf de achterlijn de uitkomende keeper in de korte hoek te verschalken en de 5-1 op het bord te krijgen. Sociï wist de rest van de wedstrijd te controleren. Helaas lukte het Bo vandaag niet om een doelpunt te scoren, maar het is wel goed om te zien dat hij na een langdurige blessure weer lekker aan het voetballen is. De stand veranderde niet meer en Sociï kon weer drie punten bijschrijven.

Een wedstrijd waarbij Sociï na de 2-1 niet echt meer in de problemen is geweest. Langzaam maar zeker de score uit ging breiden en de drie punten kon bijschrijven. Volgende week een weekje vrij en over twee weken mogen wij thuis aantreden tegen Eerbeekse Boys. Dan gaan we weer proberen de punten in Wichmond te houden.