Sociï E1 stelt in drie dagen tijd het kampioenschap veilig in de derde klasse

Zutphen E4 – Sociï E1

Zutphen, 27 januari

Vandaag stond wedstrijd twee van deze week op het programma. Afgelopen donderdag was de wedstrijd tegen Dieren ingehaald en met een 3-0 overwinning afgesloten. Door deze overwinning hadden wij de koppositie weer ingenomen in deze derde klasse. Wij hadden nog 1 punt nodig om niet meer ingehaald te kunnen worden door de nummers twee en drie van deze competitie. Deze twee ploegen, Gorssel en Basteom moesten nog tegen elkaar en waren vast benieuwt wat Sociï vandaag ging doen. Ook vandaag waren er nog steeds personele problemen. Timon en Thijn waren nog steeds ziek en dus niet fit om te spelen en Jonathan kon er ook niet bij zijn. Er bleven er nog steeds 8 over, maar voor de zekerheid werd Mart Dijkman van de E2 er bij gehaald om de ploeg te versterken. Mart nogmaals bedankt en top dat jij mee wilde en het bleek ook niet voor niets te zijn! Het was duidelijk voor de ploeg, vandaag kon het kampioenschap alsnog veilig worden gesteld. 1 punt zou al voldoende zijn. Het spel van donderdag was niet het niveau wat wij kunnen halen, dus lag er vandaag een mooie uitdaging. Onze mannen hadden de boodschap begrepen en waren er klaar voor.

Drie minuten voor half elf klonk het fluitsignaal en Sociï trapte af. Sociï begon de bal direct lekker rond te spelen en Zutphen ging in de achteruit. Dat bleek ook hun opdracht te zijn, want ze lieten ons voetballen en wachten af op het moment dat er vanaf de zijkant werd aangegeven om druk te gaan zetten. Voor ons was dit perfect, want wij konden rustig in ons spel komen en zonder problemen de bal rond spelen. Sociï combineerde heerlijk in de richting van het doel van Zutphen. Sal pikte aan de linkerkant de bal op, maakte zijn actie waarbij hij vier man het bos in stuurde en ook nog eens het overzicht behield voor zijn medespeler Jorik. Die was stiekem uit de rug van de verdediger naar de tweede paal gelopen om daar de pass van Sal te ontvangen en simpel de 0-1 binnen te tikken. Een lekker begin en dit doelpunt werd ook met gejuich ontvangen door alle meegekomen ouders, broertjes, zusjes en zelfs opa’s en oma’s. Vijf minuten later was er een cornerbal voor Sociï die door Niek genomen werd. Siebren ging maar eens mee naar voren, maar werd door de Technische Staf iets terug geroepen om de afvallende bal op te vangen. Niek nam de corner, de keeper bokste de bal weg en daar stond Siebren die zich geen moment bedacht en de bal tegen de touwen schoot. 0-2. Sociï bleef het spel bepalen en zorgde echt voor een éénrichtingsweg. Het was wel pas in de 15de minuut toen de 0-3 op het bord kwam. Een prima combinatie vanaf Sal, die Bo inspeelde, die vervolgens de bal breed legde voor Jorik en hij schoot de 0-3 binnen. Een minuut later was het weer raak. Nu was het verdediger Niek die zijn doelpunt scoorde en wat voor één!! Wederom een afgeslagen bal die terug het veld in kwam en de inkomende Niek bedacht zich geen moment en schoot de bal vast de kruising in. Dat waren in één minuut tijd twee goals. 0-4. Er was net een kwartier gespeeld. Sociï ging door met goed veld spel. In de 19de minuut was er een schot van Sal die van richting veranderd werd en die niet door de keeper vast gepakt kon worden. De bal was los en daar was wederom Jorik die de 0-5 in het mandje legde en direct zijn derde goal liet aantekenen. Mart en Sietse hadden ondertussen hun opwachting gemaakt en niet onverdienstelijk. Bo en Jorik mochten even uitrusten van de inspanning. Op slag van rust was er nog een mooie actie van Sal die deze keer Mart mee zag lopen en hem een prima balletje breed gaf en Mart in staat stelde om de 0-6 als rust stand op het score bord te zetten.

Dat was natuurlijk een geweldige uitgangspositie als je weet dat je aan 1 punt genoeg zou hebben. Toch was het zaak om in de tweede helft gewoon ons eigen spel te blijven spelen. Wij wilden natuurlijk niets meer weggeven. De mannen waren natuurlijk al bezig met een eventueel kampioenschap, maar zo ver was het nog niet, want wij moesten nog een helft spelen. De wissels werd gezegd om een lange broek en dikke jas aan te gaan trekken, want warm was het zeker niet langs de kant, ondanks dat het spel prima was.

Sociï begon prima aan de tweede helft. Al in de eerste minuut was er een mooie kans voor Sietse wat een doelpunt had kunnen zijn, maar dat lukte net niet. Een minuut later een schot van Sal die hard op de lat terecht kwam. Sal had nog niet gescoord, ook al speelde hij een prima wedstrijd in dienst van zijn team. Toch is Sal dan zo’n speler die graag zijn doelpuntje wil mee pakken en dat lukte hem ook. In de derde minuut legde hij al zijn kracht in een geweldig hard en geplaatst schot die snoeihard in de kruising vloog. Een geweldige goal en aan zijn blijdschap was zeker af te lezen dat Sal het ook echt tijd vond dat hij op het scorebord kwam. 0-7. Je weet natuurlijk dat bij zo’n stand Sociï niet echt meer hoeft en Zutphen gewoon niet echt kon. Zutphen probeerde het zeker wel met diepe ballen via de zijkant en ook via het midden, maar de verdediging onder leiding van Pim, met Sietse en Siebren gaven geen krimp en zij zorgden er voor dat keeper Thijmen het dit keer koud had. Mart werd tien minuten voor tijd bedankt voor zijn inzet en ook Niek mocht zich warm gaan aankleden. Toch was het Niek die tijdens het aankleden zich al weer uit moest kleden. Bo was er net in en kreeg een prima kans op een doelpunt. Echter was hij bij de doelpoging van achteren geraakt en kon hij niet meer verder. Sociï wilde toch nog even aanzetten en een actie aan de linkerkant van Sal werd keurig door hem voor de goal gespeeld. Net voor dat Sociï kon reageren, speelde een verdediger van Zutphen de bal al over zijn eigen doellijn. 0-8. Sociï geloofde het daarna wel en speelde de wedstrijd keurig uit. Na de penalty serie werd er als één slinger in de richting van het publiek gegaan. De foto en de zakjes chips van de sponsor maakte het geheel voor vandaag compleet.

Op deze koude zaterdagmorgen hebben wij definitief de laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie gespeeld. Helaas zonder de zieke Timon, Thijn en de afwezige Jonathan, maar met de steun van Mart, de ouders, opa’s en oma’s, hebben wij in drie dagen tijd het kampioenschap in de derde klasse op eigen kracht veilig gesteld. Wij als Technische Staf zijn bijzonder trots op onze mannen. Het was een vreemde competitie, maar we hebben hem toch nog perfect kunnen afsluiten. De huldiging, platte wagen en het patatje volgen op een later tijdstip als ons team compleet kan zijn. Voor nu namens ons enorm bedankt voor deze najaarscompetitie en op naar de tweede klasse.