Sociï E1 wint de inhaalwedstrijd tegen Dieren

Sociï E1 – Dieren E2

Wichmond, 25 januari

Het is ongelooflijk maar waar, wij zijn nog steeds met de najaarscompetitie bezig, terwijl wij ook nog in de zaalcompetitie actief zijn. De wedstrijd tegen Dieren was al een keer of vijf verplaatst. De eerste op verzoek van Dieren zelf, maar daarna werd het noodgedwongen, omdat het weer niet meespeelde. Vandaag was de wedstrijd om 18.30 uur gepland. Dit keer was er weinig wind, geen regen en de temperatuur was redelijk voor de tijd van het jaar. De Technische Staf was blij dat de wedstrijd eindelijk kon doorgaan, alleen waren er nu wel een aantal zieken te melden. Timon was ziek en kon niet mee spelen. Ook keeper Thijn was ziek en niet wedstrijd fit. Zijn positie werd ingenomen door Thijmen die als één van de twee reservekeepers multifunctioneel is. Ook Niek en Jonathan waren de afgelopen dagen niet echt fit, maar gelukkig konden deze heren wel mee doen aan de wedstrijd. Dus met de negen overgebleven spelers wist de ploeg wat er van hun verwacht werd. Tot nu toe waren er pas vier van de zeven wedstrijden gespeeld. Twee in september en twee in november. Vandaag was het wedstrijd nummer vijf in bijna 5 maanden tijd. wedstrijd zes staat aankomend weekend nog gepland, in en tegen FC Zutphen. Zo komen onze mannen toch nog een beetje aan het voetballen. Vanavond was het zaak om de punten in Wichmond te houden en de ploeg was er klaar voor.

Om 18.31uur werd de wedstrijd begonnen. Sociï begon direct de helft van de tegenstander op te zoeken en kreeg in de eerste vijf minuten drie hele goeie kansen. Helaas wist de voorhoede deze niet in doelpunten om te zetten en dat was natuurlijk heel erg jammer. Aan de andere kant was Dieren heel gevaarlijk met een cornerbal die prima werd ingekopt en op de lat uiteen spatte. In de 13de minuut was het dan toch raak. Sal veroverde aan de linkerkant van het veld de bal en stormde op naar het doel van Dieren. Vlak voor de goal schoot hij de bal strak en hard diagonaal de goal in en dat betekende de 1-0. Sociï ging door met kansen creeren, maar wist de score niet uit te breiden. In de 20ste minuut leek het dan toch 2-0 te worden. een wir war van spelers voor de goal van Dieren waar de bal volgens een aantal spelers over de lijn was geweest. De goal werd echter niet goedgekeurd en bleef de stand 1-0. Sociï bleef slordig. Er waren zeker kansen, maar het was moeilijk om bij bal bezit de goeie kleur in te spelen. Ook mooie aanvallen die een vrije man voor een open goal had gezet, werd geen doelpunt. De verdediging met Pim, Niek en Siebren moesten scherp blijven en menig aanval van Dieren onschadelijk maken. Men had namelijk een aantal goed schietende spelers in het team en dat is natuurlijk gevaarlijk. De rust werd met maar een 1-0 voorsprong bereikt en dat was gezien de kansen veel te laag.

De rust werd gebruikt om maar weer eens de wetten van het voetbal te herhalen. Als je zelf de kansen niet maakt, ligt de bal straks in je eigen goal en staan we weer gelijk. Dat zou natuurlijk heel zuur zijn, maar dat kon er ook maar zo voor zorgen dat deze wedstrijd niet eens gewonnen zou worden. Ook al waren er zoveel mogelijkheden om de score voor de rust uit te breiden. Het was zaak om direct vanaf de aftrap te proberen een tweede en derde goal te maken. De mannen waren het er mee eens en vol goede moed werd er weer in de richting van het verlichte speelveld gegaan.

19.09 uur volgde de aftrap en Sociï ging verder met aanvallen. In de vijfde minuut was er een cornerbal. Deze was vanaf dezelfde kant, waar Dieren voor de rust hun cornerbal nam en die werd hard op de lat gekopt. Niek schoot de bal voor en Sal zette er zijn hoofd tegen aan en deze bal viel keurig binnen. 2-0. Dat was natuurlijk lekker om zo snel in de tweede helft eindelijk op 2-0 te komen. Sociï ging door en was op zoek naar de bevrijdende 3-0. Deze werd in de 13de minuut gevonden. Jonathan had een prima aktie aan de rechterkant van het veld. Hij behield het overzicht en speelde Sal in. Sal zijn schot belande vervolgens tegen de touwen en betekende de 3-0 voorsprong en tevens het derde doelpunt van Sal. Toch waren er nog ruim 12 minuten te spelen en was het zaak om de nul vast te houden. Bo, Jorik en Sietse moesten op het middenveld Dieren van aanvallen afhouden. Dat ging ze gelukkig goed af. Ook Thijmen de gelegenheidskeeper van deze avond was niet bang om vanuit zijn goal een paar keer met de vuisten de bal weg te boksen. Al met al liet de verdediging niet veel toe en konden wij de wedstrijd uit voetballen. eindstand 3-0.

Al met al een keurige overwinning. Het spel was niet altijd heel goed, maar het veld en het feit dat wij pas 4 wedstrijden hadden gespeeld, speelt zeker een rol mee. Aanstaande zaterdag spelen we nog een wedstrijd tegen FC Zutphen en gaan we daar proberen om de punten mee te nemen naar Wichmond.