Corona-richtlijnen voor volleybal bij Socii:

Voor een zo groot mogelijke veiligheid voor jezelf en voor je mede-sporters hebben we m.b.t. het gebruik van sport accommodatie Socii voor het volleybal onderstaande richtlijnen vastgesteld, voor zowel trainingen als wedstrijden. Daarbij geldt in eerste instantie ieders eigen verantwoordelijkheid om de kans op virusoverdracht te minimaliseren en is deelname aan trainingen en wedstrijden voor eigen risico.

Welke spelregels vinden we (naast hetgeen op de NEVOBO website vermeld staat) belangrijk voor gebruik van onze accommodatie ?

– Kom al omgekleed in sportkleding naar de sporthal, zodat er voorafgaande aan de wedstrijd niet of nauwelijks gebruik gemaakt hoeft te worden van de kleedkamers. De toiletten in de kleedkamers zijn beschikbaar.

– Volg zoveel mogelijk de looproutes in de sporthal en houd zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand van elkaar.

– Na de training / wedstrijd de gebruikte materialen schoonmaken / desinfecteren. Denk aan de banken, palen etc. Ook de ballen krijgen na gebruik een behandeling.

– Wij achten het gebruik van de doucheruimtes in de kleedkamers van de sporthal niet geschikt ivm het ontbreken van ventilatie (kans op virusoverdracht via de lucht).

Als je beslist wilt douchen kun je voor eigen risico gebruik maken van de 4 voetbal-kleedkamers die vast zitten aan de kantine (maximaal 6 personen per kleedkamer en maximaal 3 personen tegelijk onder de douches). Na gebruik de ruimtes weer netjes achterlaten aub.

Door allemaal bewust om te gaan met de risico’s hopen we een veilig en sportief volleybalseizoen te kunnen verwezenlijken.

Het bestuur van Socii, afdeling volleybal.