Digitaal Wedstrijd Formulier

Het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) is de modernste manier van het registreren van wedstrijden in de Nederlandse volleybalcompetitie. Met behulp van het Digitaal Wedstrijd Formulier zijn alle wedstrijdgegevens en uitslagen snel up-to-date.

Na de introductie in 2013 en de daarop volgende verbeteringen, heeft inmiddels zo’n 77% van alle volleybalclubs in ons land de voordelen van werken met het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) ontdekt: eenvoudig en tijd- én kostenbesparend. Vanaf seizoen 2017-2018 stappen we met de volledige zaalcompetitie helemaal over op DWF via de versie ‘Resultaat invoeren’.

Twee versies

Het DWF is beschikbaar in twee verschillende versies. Beide versies kunnen gebruikt worden op smartphones, tablets, laptops en PC’s:

1. Resultaat invoeren
    Per september 2017 stappen we met de zaalcompetitie helemaal over op het DWF via deze versie. Hiervoor is een continue verbinding (WiFi), met het internet niet noodzakelijk. Het gebruik kan via verschillende devices lopen. Dit is een versie waarin niet alle gegevens zoals ze op het papieren formulier worden vermeld noodzakelijk zijn. De DWF stappenflyer.pdf licht voor iedere gebruiker, stap voor stap, toe hoe het werkt (elke vereniging die deelneemt aan de zaalcompetitie heeft deze ook per post ontvangen). In de Handleiding DWF ‘Resultaat invoeren’ staat toegelicht welke stappen je doorloopt. Voor de wedstrijdsecretaris, aanvoerder, scheidsrechter en teller is er een belangrijke rol.
  2. Live bijhouden
    Met deze versie wordt de wedstrijd live bijgehouden en worden alle spelmomenten geregistreerd. Alle aspecten van het papieren wedstrijdformulier zitten er in verwerkt. Clubs mogen natuurlijk het ‘Live invullen’ formulier gebruiken; daarvoor is echter wel een goede WiFi verbinding in de sporthal nodig. Deze instructiefilm geeft een goed beeld van de werking van de DWF versie ‘Live Bijhouden’. De Handleiding DWF ‘Live bijhouden’ licht toe welke stappen doorlopen worden.

Naast deze twee is er ook een demoversie ontwikkeld. In deze demoversie kan er eerst geoefend worden met het DWF. Om het DWF te testen kun je inloggen op de demoversie.

Aan de slag!

Als je aan de slag wilt met het DWF ga je naar dwf.volleybal.nl. Log in met je Nevobo account en bekijk je eigen wedstrijden en teams. Je kunt ook via de Nevobo app inloggen om bij jouw DWF formulier te komen. De Nevobo app kun je downloaden in de appstore: ‘Volleybal.nl – Mijn Competitie’.

logo_nevobo_dwf

Eén gedachte over “Digitaal Wedstrijd Formulier