Kranenburg – Op zaterdag 12 juni 2021 vond de jaarlijkse Nationale Voetbal-dag plaats. Deze dag is in het leven geroepen door het Oranjefonds en de KNVB om kinderen kennis te laten maken met voetbal en de sportvereniging in de buurt. In Bronckhorst werd deze dag georganiseerd door Ratti SV (Kranenburg) en SV Sociï (Wichmond) die al enkele jaren samenwerken om het jeugdvoetbal te behouden voor de beide kernen.

Naast voetbalspelletjes met o.a. een snelheidsmeter en klein voetbalveldje(met een luchtkussen als rand) waren er ook spelletjes gericht op het verbeteren van samenwerken en spelplezier, onder het toeziend oog van de begeleiders van de jeugdteams en begeleiding van twee bewegingsspecialisten.

Paul Zents, namens de organisatie: “Het was fantastisch om ruim 50 basisschoolkinderen te zien genieten van voetbal. Na afloop hadden we gezorgd voor een lekker broodje en wat te drinken. Ook het ijsje viel door het warme weer zeker in de smaak. We kijken terug op een topdag en hopen de komende jaren veel jonge voetballers te mogen verwelkomen in Wichmond en Kranenburg!’

De dag werd mede mogelijk gemaakt dankzij goede samenwerking tussen het basisonderwijs, de gemeente Bronckhorst, het Oranjefonds, de voetbalbond (KNVB) en de vrijwilligers van de beide sportverenigingen.

Wil je ook voetballen? Word dan lid.