Als jullie dit lezen (het is eind Juli 2020) is de zomerstop allang aan de gang. Maar met deze brief willen we jullie allemaal even weer op de hoogte brengen voor het nieuwe seizoen 20/21.

Even een kleine terug blik. Ook voor de jeugd stopte de competitie abrupt door de Corona crisis.                                 

Gelukkig hebben we nog wel een periode kunnen trainen waarvan de laatste maand ook weer voor alle leeftijden zonder afstand.

Op donderdag 18 juni hebben alle teams het jaar het seizoen afgesloten met een laatste gezamenlijke training; voor de jongsten werden er leuke spelletjes georganiseerd en de voor de oudere teams was er bootcamp en een klein voetbaltoernooi.

Het was een leuke avond, waardoor we het seizoen toch nog op een goede manier af hebben kunnen sluiten.

Het nieuwe seizoen 2020 / 2021

De samenwerking tussen Socii en Ratti bouwen we bij de jeugd komend seizoen uit. Alle teams vanaf de mini’s tot en met JO15 zijn samenwerkingsteams. De naamgeving voor alle teams is consequent doorgezet als ‘ST Ratti – Sociï’. (ST = Samenwerkings Team).  De naamgeving sluit zodoende aan bij de naamgeving van de SSA, van de seniorenafdeling.

Door de verder samenwerking zijn we meer flexibel in de inzet van spelers. De teams met spelers van beide verenigingen spelen trainen om en om bij Ratti en bij Sociï. De leiders maken hiervoor een trainingsschema en vanuit het jeugdsecretariaat worden de wedstrijden gepland. Het jeugdsecretariaat, bemand door Remco Hilge is te benaderen via de mail, het adres is: jeugdsecretariaatratti.socii@gmail.com.

Teamindelingen en trainers

De indelingen voor komend seizoen zijn afgerond en te vinden op de Socii-site. Alle teams zijn ingeschreven bij de KNVB.

Trainingen
Vanaf 24 augustus beginnen de trainingen voor de jeugd weer. De trainers informeren de spelers hierover. De trainingsdagen en -tijden zijn als volgt:

TeamTrainingsdag(en)TijdLocatie
Ratti JO19Maandag en woensdag19.00 – 20.30 uurRatti
Ratti JO17Maandag en woensdag19.00 – 20.30 uurRatti
ST Ratti – Socii JO15Dinsdag en donderdag18.30 – 20.00 uurOm en om
ST Ratti – Socii JO13Dinsdag en donderdag18.30 – 20.00 uurOm en om
ST Ratti – Socii JO12Dinsdag18.15 – 19.30 uurOm en om
ST Ratti – Socii JO11Dinsdag18.15 – 19.15 uurRatti
ST Ratti – Socii JO10Woensdag18.15 – 19.00 uurSocii
ST Ratti – Socii JO8Woensdag18.00 – 19.00 uurSocii
Mini’sWoensdag17.45 – 18.30 uurSocii

De competitie:                    

Graag noemen wij de volgende belangrijke data:

– 7 augustus publicatie poule-indelingen bekerwedstrijden                                                             – – 21 augustus publicatie indeling competities
– 29 augustus start bekercompetitie
– 19 september start competitie

Vanuit de leiders en het wedstrijdsecretariaat worden schema’s verstrekt. De meest actuele informatie is altijd via de voetbal.nl app beschikbaar.

Vier fasen voetbal

De leeftijdscategorie JO8 t/m JO12 heeft met ingang van het nieuwe seizoen een nieuwe opzet; het 4 fasen voetbal. In plaats van voorjaar 11 en najaar 11 wedstrijden zal er worden gespeeld in 4 blokken met minimaal 24 wedstrijden in totaal. De speeldagenkalender wordt in 1 keer voor het hele seizoen bekend gemaakt.

De KNVB verwacht de volgende voordelen:
– geen inhaal in schoolvakanties,
– meer mogelijkheden tot tussentijdse herindeling op juiste niveau,                                                   – meer ruimte voor toernooien.

De bekercompetitie vervalt voor deze leeftijdscategorie.

Namens de jeugdcommissie wensen wij iedereen een goede vakantie. Op naar een nieuw seizoen !!