Open Wichmond 2017

 

 

Eerste Wichmond Open Tennistoernooi meteen groot succes.

 

WICHMOND – Voor het eerst werd afgelopen week het Wichmond Open Tennistoernooi gehouden. Het werd direct een groot succes. Bijna tachtig tennissers uit de omgeving deden mee aan het toernooi, dat door gasten wordt omschreven als ‘gezellig en gemoedelijk’.

Tennisclub Sociï, die het toernooi organiseerde, zit enorm in de lift dankzij een groeiend aantal leden en drie nieuwe tennisbanen. De organisatie  had geen idee wat ze kon verwachten van het toernooi. Bij de omliggende clubs worden wel  regelmatig tennistoernooien gehouden, maar er zelf een organiseren, dat was er nog nooit van gekomen.

Deze eerste Wichmond Open had het geluk van prima weer, zeker voor begin november. Zaterdag was het zelfs aangenaam vertoeven bij een zonnetje en 15 graden. Elke avond waren de banen bezet. Zaterdag en zondag werden de halve en hele finales gespeeld in de acht verschillende categorieën, variërend van spelers in de klasse 6 tot en met 8. Er werden spannende wedstrijden gespeeld met veel tiebreaks. De teams bleken aan elkaar gewaagd. Deelnemers kwamen onder meer uit Doetinchem, Vorden, Hengelo, Steenderen, Zutphen en Hummelo.

Na afloop genoten de meeste spelers in de kantine van een hapje en een drankje, soms tot in de late uurtjes. ,,We komen hier altijd graag in Wichmond’’, zeggen twee speelster van TC Zuid uit Doetinchem. ,,Je wordt hier hartelijk ontvangen en de sfeer is heel gezellig en gemoedelijk. We spelen hier vaak competitietennis. Ze hadden dit toernooi uitstekend voor elkaar. Goed geregeld allemaal. Als het volgend jaar weer wordt georganiseerd zijn we zeker weer van de partij.’’

De organisatie gaat nu eerst het toernooi evalueren, maar gezien het grote succes is het zeer waarschijnlijk dat er volgend jaar een vervolg komt. ,,Ja, we kijken terug op een geweldig toernooi. Helaas waren er een paar blessures, waardoor wedstrijden uitvielen. Maar we hebben verder geen wanklank gehoord. Alles is perfect verlopen’’, aldus de organisatoren Annemieke Mulderije, Robbie Bouwmeister, Caroline ter Linden en AJ Groot Jebbink.

Uitslag:

Gemengd dubbel 8: 2e Nout Nijenhuis en Carolien Schieven, 1e Roy Weetink en Irene Wolbrink

Dames dubbel 8: 2e Marije Riefel en Sanne van Tuijl, 1e Judith Minderman en Irene Wolbrink

Gemengd dubbel 7: 2e Caroline ter Linden en Robbie Bouwmeister, 1e Ans Braakman en Hans Snelder

Dames dubbel 7: 2e Femke en Linda Huntink, 1e Els Nijdam en Tineke Tesink

Heren dubbel 7: 2e Peter Wolbrink en Hiltjo Carp, 1e Johan Derksen en Marcel Essink

Gemengd dubbel 6: 2e Joep Haverkamp en Suzan Koop, 1e Tonny Voerman en Diane Mullink

Dames dubbel 6: 2e Suzan Koop en Annemieke Mulderije, 1e Sandra vd Brink en Angelique Schrerholz

Heren dubbel 6: 2e Robbie Bouwmeister en Bennie Helmink, 1e Joep Haverkamp en Gert-Jan Loman