Sporthalnieuws – Sociïaloog maart 2018

Logo Sporthal De Lankhorst Wichmond

Laatste nieuws vanuit de sporthal

Het nieuwe jaar 2018 is alweer volop in gang.
Zoals je hierboven kunt zien, hebben we een nieuw logo voor betere herkenbaarheid.

Vanaf september, het begin van het seizoen zijn er weer volop activiteiten geweest.
Op 12 november heeft Jubal samen met Nieuw Leven Steenderen een concert gegeven in de sporthal. Het was een prima optreden met veel publiek en een goede stemming.

De volleybalteams draaien goed mee in de middenmoot en de heren gaan nog voor het kampioensschap.
De woensdag is de trainings- en wedstrijddag en op donderdag worden er wedstrijden gespeeld.

Ook handbal van Quintus is in de wintermaanden volop aan het trainen op de dinsdagavonden.
Zij maken steeds meer gebruik van de hal en de hele dinsdagavond is hiermee bezet tot eind maart.
Het handbal is de laatste paar jaar mede door de successen van de tophandbalsters in een enorme lift.

SEV korfbal is vanaf eind oktober ook met trainen begonnen op de donderdagavond gedeeltelijk samen met de volleybalwedstrijden. Op deze manier wordt de hal op de donderdag goed gevuld.
Er is overigens nog voldoende ruimte over voor aanmoedigingspubliek, het is gratis.

Het winterzaalvoetbal voor de pupillen van de KNVB op de zaterdagen was dit jaar volop bezet.
Alle zaterdagen van 16 december tot en met 3 februari was de zaal van 9.00 uur tot 13.00 of 17.00 uur in het teken van de KNVB jeugd.

Ook de jeugd van Socii heeft weer ruim gebruik gemaakt van de hal in de vroege avonduren om de techniek nog wat bij te schaven. De dames gebruiken de tussenuren op woensdagavond of zondag.
De senioren hebben de zondagmorgen van 10.00 tot 11.30 om even van huis te zijn en de selectie heeft de eerste winterzondag getraind in de hal.

Op 11 maart is er weer de jaarlijkse dans- en gymuitvoering van DOG Baak.

In 2018 komt Roll-over weer in Wichmond en maakt gebruik van de sporthal op 2 juni.
Voor kantine gebruik zal nog worden overlegd met Sociï.

Nieuw vanaf december is het gebruik van de hal in de morgenuren van 2 scholen uit Leesten, te weten de Lea Dasbergschool en de basisschool Arcade, welke door een afkeuring van sporthal de Mene noodgedwongen een andere locatie moesten zoeken en deze gevonden hebben in Wichmond.
Het is op de maandag-, dinsdag- en donderdagmorgen een drukte van belang om ca 60 leerlingen met veel plezier het bewegingsonderwijs, gegeven door 3 stagiairs, te zien uitvoeren.
Onderstaand 2 foto’s van de leerlingen die groepsgewijs de zaal volledig benutten.

Slot
Door de extra inkomsten van de scholen uit Zutphen is de TL verlichting in de hal vervangen door energiezuinige adaptors. Hierdoor is een energiebesparing mogelijk van 40 %.
Ook staat voor dit seizoen op het programma om de plafondplaten te vervangen.
Met deze vernieuwingen hopen we de hal toekomstbestendiger te maken.

Namens het Stichtingsbestuur Bart Leferink (februari 2018)

Basisschool Leesten 02Basisschool Leesten 01